Broodbeleg

horizon.png

 

 

 

Al 40 jaar ervaring!

Zuidvruchten

Naast de bekende notenpasta's, heeft horizon ook een bijzonder uitgebreid zuidvruchtenassortiment. De verschillende gedroogde en gewelde vruchten komen meestal van boeren en verwerkers waarmee Horizon al jarenlang samenwerkt.

De Horizon biologische abrikozen, vijgen, rozijnen en hazelnoten zijn afkomstig van het Good Food project in Turkije. Horizon Natuurvoeding is één van de initiatiefnemers van de Good Food Foundation, een stichting die zich bezig houdt met het opzetten, stimuleren en beheren van biologische landbouw-projecten.

Alleen de beste noten

Pionier Gaston Smit is directeur van Horizon en koopt alle grondstoffen zelf in. Met zijn 40 jarige kennis legt hij de lat hoog. Hij weet precies hoe een vrucht of noot moet smaken en is altijd op zoek naar de beste biologische kwaliteit. Daarbij moet ook de smaak en bite goed zijn. Want alleen de beste noten worden gemalen en geroosterd in Nederland tot notenpasta. 

Als student maakte Gaston zijn eerste notenpasta’s op zijn zolderkamertje. Met de trein en huurfiets verkocht hij die aan natuurvoedingswinkels in het land. Dankzij zijn jarenlange kennis en extra controles in de keten hebben Horizon notenpasta’s de beste kwaliteit en smaak.

 

Onderscheiding

Gaston heeft in juni 2017 in Andalusië een onderscheiding in ontvangst genomen van de amandelcoöperatie Almendrera del Sur. De onderscheiding is hem toegekend voor de jarenlange samenwerking en zijn inspanningen voor de afzet van de biologische amandelen van de coöperatie in Europa!

Vanaf de plant tot aan de pot is precies bekend welk traject de noten hebben afgelegd. Horizon haalt ze namelijk zelf uit het land van herkomst. Er vinden verschillende controles plaats op kwaliteit. Zo weten ze zeker dat ze met de beste noten werken. Hoe verser de geroosterde noot, hoe lekkerder de pasta. Daarom roosteren en malen ze die zelf in Nederland!

Biologisch zit in het DNA van Horizon. Al in 1987 startte ze de Good Food Foundation om boeren in Turkije op te leiden in de biologische landbouw. Met deze boeren en de fabrieken waar de noten worden gekraakt, werkt Horizon nog altijd samen. Hazelnoten komen van boeren bij de Turkse Zwarte Zee. Al 27 jaar haalt Horizon ze daar en inmiddels plukt de derde generatie ze van de boom.

Amandelen komen al 25 jaar van een Spaanse boerencoöperatie in Andalusië. Door met stokken tegen de takken te slaan vallen de rijpe amandelen uit de boom in de grote zeilen die eronder zijn gespannen. In de boomgaard wordt de groene bast verwijderd. Onder deze groene bast zit een donkere harde bast, die pas in de fabriek gekraakt wordt. Deze bast wordt  gebruikt als brandstof  voor fabrieken.

Allos - bewust anders eten

‘Allos’ is het Griekse woord voor ‘anders’. En dat past wel bij het merk. Op het Allos Hof in Duitsland worden de beste biologische voedingsstoffen verwerkt tot smaakvolle, gezonde producten met verrassende smaken. Op ambachtelijke manier bereid, maar wel met de smaak van nu!

Meer, meer, meer...

De groentespreads van Allos bestaan namelijk voor minstens 65% uit groente! De spreads met heerlijke smaakcombinaties als pompoen-gember en rode biet-mierikswortel zijn niet alleen lekker als broodbeleg, maar kunnen als smaakmaker dienen in allerlei gerechten. Maak eens een rijkbelegde rijstwafel met groentespread en zongedroogde tomaatjes of een pastasalade met de doperwt-basilicumspread als smaakmaker.

brinkers.png

Brinkers is een van Europa’s meest toonaangevende en volledig gecertificeerde producent van chocoladepasta’s. Brinkers bestaat al sinds 1889 en is gestart als margarine producent. Gedurende de jaren was er meer vraag naar chocoladeproducten en is Brinkers gestart met het maken van biologische chocoladepasta’s. Op dit moment bestaat Brinkers’ biologische assortiment uit verschillende merken.

Biologische manier van leven

De biologische manier van leven is een van de kernwaarden bij Brinkers. Brinkers is een betrokken en duurzame organisatie, zowel voor klanten als medewerkers. De markt voor biologische voeding groeit nog steeds snel, en Brinkers is een van de eerste bedrijven die deel uitmaakt van deze groei! Sinds het begin van de jaren 90 produceert Brinkers biologische chocoladepasta, en tegenwoordig is Brinkers de internationale marktleider in deze categorie.

Brinkers' varianten
In het schap kun je kiezen uit verschillende Brinkers' producten. De Nuscobio is verkrijgbaar in 4 varianten, waaronder een 13% hazelnootpasta. Al deze varianten zijn gemaakt met UTZ-gecertificeerde cacao. De 3 Nuscarbe varianten zijn biologische pasta's met carobe als cacaovervanger. Alle drie de La Vida Vegn varianten zijn plantaardig en passen perfect in de vegan lifestyle waarbij afgezien wordt van het gebruik van dierlijke producten.

Gaat u voor de biologische premium lijn? Kies dan voor Chocolate Rhapsody, in 6 overheerlijke smaken. Deze buitengewoon verrassende smaken moet u ontdekken!

traay.png

 

Verslingerd aan honing

Wouter is al meer dan 50 jaar vriend van het bijenvolk: “Al in mijn studietijd vond ik gezond eten erg belangrijk. Daardoor kwam ik in contact met een lokale imker. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste bijenkasten. Zo ontstond in 1977 het merk de Traay aan de Traayweg in Leersum. Inderdaad: dit jaar viert de Traay haar 40-jarige jubileum!”

Biologisch imkeren
“Al van jongs af aan stond ik dicht bij de natuur”, gaat Wouter verder. “Daarom koos ik ervoor om biologisch te gaan imkeren, met respect voor dier, milieu en mens. Zo stond ik ook aan de wieg van de totstandkoming van richtlijnen voor het EKO-keurmerk voor biologische honing. Hierdoor weet je als consument dat er voor deze honing geen antibiotica of andere chemische middelen zijn gebruikt bij de productie.”

Eko en Demeter

Behalve dat Wouter ervoor kiest om zijn bijen op een biologische manier te houden, zocht hij nog ietsje verder: “De Traay biedt nu ook honing aan met het Demeter-keurmerk. De basis van deze biologisch-dynamische methode is biologisch, met enkele aanvullende werkwijzen. Zo vliegen de bijen boven gebieden waar alleen imkers werken volgens dezelfde methode. Deze bijen bouwen zelf hun raten en vermeerderen zich op een natuurlijke manier.”

U kunt u bestelling plaatsen bij:

U kunt u bestelling afhalen en betalen in onze winkel.

Sorteer op

Reclame folder


Folder geldig van 17 t/m 23 februari.
klik op de foto en je kan de folder inzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 - 2021 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel