Kaas

Ravenswaard

Een familiebedrijf in hartje Maas & Waal

Kaasboerderij Ravenswaard is een oud familiebedrijf gelegen in het hartje van Maas & Waal. De familie Litjens maakt hier al jaren de lekkerste kazen direct van de rauwe melk van de 180 koeien op hun land. Zonder conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen. Puur natuur met een smaak naargelang het weer en het seizoen. Dat betekent dat deze kaas altijd anders smaakt en nooit zal vervelen.

Er worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen op de weiden van Ravenswaard gebruikt. De grond wordt gezond en vruchtbaar gehouden door middel van de mest van eigen koeien, biologische compost en andere alternatieven. Zoveel mogelijk water wordt hergebruikt door middel van een eigen waterzuivering.

Het vee wordt goed verzorgd en er worden geen preventieve geneesmiddelen gebruikt. Voor de kaas betekent dat een veel gezonder en smakelijker product. De kaas wordt van zuivere, rauwe melk gemaakt en er worden geen conserveringsmiddelen, smaak of kleurstoffen toegevoegd. Puur natuur dus, dat net als de andere boerenzuivelproducten, naargelang het weer en het seizoen, altijd weer anders zal smaken.

Marienwaerdt

Smakelijke landgoedkazen en delicatessen

Onze koeien grazen op onbespoten weilanden en dat zorgt voor de volle en (h)eerlijke smaak van onze biologische landgoedkazen. De kazen zijn gemaakt van de gepasteuriseerde biologische koeienmelk van onze eigen koeien en er is gebruikgemaakt van vegetarisch stremsel.

De Mariënwaerdtse Landgoedkaas is verkrijgbaar in vier soorten: Jonker (licht en pittig), Even Gelegen (belegen), Mooi Gelegen (pittig pikant), Heerlijk gelegen en Oude Adel (oud). Daarnaast zijn er nog verschillende kruidenkazen.

Klompenhoeve geitenkaas

Goudse geitenkaas van 4 kilo die we traditioneel laten rijpen op planken.

Het volgende assortiment is verkrijgbaar:
* Jong (3-5 weken oud)
* Jong-belegen (7-8 weken oud)
* Belegen (5-6 maanden oud)
* Oud (meer dan 9 maanden oud).

Bastiaansen

Ook in plakken kaas

Je proeft het verschil!

Nederlanders staan bekend als echte kaas-eters. Hoewel we 'slechts' op nummer 10 staan van de landen waar per persoon het meeste kaas gegeten worden, eten we toch zo'n 20 kilo kaas per persoon per jaar. Dat is niet niks! Maar verwonderlijk is het ook niet, als je bedenkt dat er zoveel lekkere kaas bestaat. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke kazen van Bastiaansen, binnen het ruime assortiment is voor iedereen een favoriete kaas te vinden.

Bastiaansen kaas is vernoemd naar Jan Bastiaansen. In de jaren ‘70 volgde hij een kaascursus bij de Abdij van Postel. Wat als een hobby begon, liep al snel uit de hand; vanuit de garage werd de rauwe melk van boeren uit de omgeving verwerkt en op een gegeven moment werd de badkuip van het gezin als pekelbad voor de kazen gebruikt! Er moest uitgeweken worden naar een nieuwe locatie.

De huidige locatie in Molenschot werd in 1979 in gebruik genomen en daar wordt nu al bijna 40 jaar op ambachtelijke wijze kaas gemaakt. Het was voor Jan Bastiaansen vanaf het begin al duidelijk dat zijn kazen zo puur mogelijk zouden worden. Hij wilde kazen maken met een volle smaak, zonder kleurstoffen of aroma’s.

U kunt u bestelling plaatsen bij:

proxy.duckduckgo.com.jpg

 

 

 

 


U bestelling kunt u afhalen en betalen in onze winkel

Reclame folder


Folder geldig van 17 t/m 23 februari.
klik op de foto en je kan de folder inzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 - 2021 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel