Vlees, vleeswaren & vis

Passie voor smaak
Eerlijk vlees zoals het hoort te smaken.

Rund & varken
Het vlees van St. Hendrick is eerlijk vlees. Vlees waar de tijd voor wordt genomen: de dieren krijgen de tijd om te leven, om te groeien. Ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd; om te garen, om luchtgerookt te worden, tijd voor kruiding en marinering. Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten. Goede smaak heeft geen haast, Henk van Oers gaat er voor. Hij geeft Nederland de smaak terug. Zonder poespas, zonder omhaal. St. Hendrick nodigt je uit en daagt je uit om weer echt te genieten van de goede smaak van vlees.

Kip
Is biologische kip lekkerder? Wij vinden van wel. Biologische kippen hebben meer tijd en ruimte om op te groeien, scharrelen buiten en eten elke dag biologisch graan. En dat proef je! De biologische kip van Ekoplaza komt van Huis Ter Mee. Eigenaar Hermen Kemper vertelt je graag alles over zijn biologische kippen.

Met kip kun je alle kanten op. Pocheren, stomen, stoven, bakken, grillen en met een paneerlaagje kun je hem zelfs frituren. Ook lekker: verse kippenbouillon maken voor de lekkerste soepen. Het populairste recept met kip op ekoplaza.nl is de curry madras met kip. Het madras-kruidenmengsel komt uit het zuiden van India en bestaat uit kurkuma, koriander, komijn en is lekker pikant. Precies zoals een goede curry moet zijn.

Vind jij het belangrijk om te weten waar jouw kipfilet vandaan komt? De kipfilet van Huis Ter Mee komt van kippen die in Nederland zijn opgegroeid. De kippen hebben alle tijd en ruimte om op te groeien, scharrelen buiten en eten elke dag biologisch graan.

Vis

duurzame, biologische vis

Biologische vis die afkomstig is van verschillende aquaculturen uit onder andere Canada en Noorwegen. De vis wordt op die plekken volgens EU-richtlijnen op biologische wijze gekweekt. Deze manier van kweken stimuleert de levenskwaliteit en smaak van de vis. Ook zorgt dit er nog voor dat er in de toekomst voldoende vis achterblijft in de zee.

“Een keurmerk is belangrijk. Het zorgt voor controle op de visserij en toezicht op de verwerkers; mijn bedrijf dus. Op deze manier kunnen we eerlijke en duurzame producten aanbieden. Het MSC-keurmerk garandeert dat een vis duurzaam gevangen is. Voor de biologische gekweekte vis houdt SKAL toezicht. In Nederland zijn er slechts enkele verwerkers gecertificeerd, waaronder wij.

Ons hele productieproces voldoet aan de wettelijke biologische eisen en daarom mogen wij het EKO-keurmerk dragen. Onze zalm-, forel- en makreel filet wordt op hout gerookt. Ook hanteren we authentieke zoutmethodes. In tegenstelling tot reguliere vis - die ze injecteren met pekelwater - smeren we onze vis in met een zoutmengsel. Dit ontrekt veel vocht en je houdt dus pure vis over. Zodra de vis is verwerkt, wordt het verpakt, krijgt het een etiket en gaat het naar de winkels.”

 

U kunt dit bestellen bij:

proxy.duckduckgo.com.jpg


 

 

 

 

De bestelling kunt u betalen en afhalen in onze winkel.

Reclame folder


Folder geldig van 17 t/m 23 februari.
klik op de foto en je kan de folder inzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 - 2021 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel