Dag van de aarde

Vorige Artikel 2 van 16 Volgende

22 april de dag van de aarde (earth day) een geweldige dag om stil te staan bij hetgeen wat we doen en wat we zouden moeten doen!

Veel mensen denken "Wat kan ik doen, ik ben maar een druppel op een gloeiende plaat." Dus gaan ze door met hetgeen wat ze altijd doen. Het is makkelijk om je ogen te sluiten en te denken dat er toch niets aan te doen is in je eentje. Maar er was ook 1 persoon die dit probleem heeft aangekaart, het was maar 1 persoon die is gestart met de protesten, de veranderingen en het besef te delen met andere. Waarom kan jij dan niet die ene persoon zijn die in jouw regio start met te doen wat goed is?

De wetenschap toont aan dat enthousiasme aanstekelijk is. 
Verander je omdat je dan meer geld overhoud? Of doe je het omdat het gevoel wat je ervan krijgt zo geweldig is. Uiteindelijk maakt het niet uit waarom je dit doet maar dat je ermee bezig bent.

Het klimaat verandert doordat wij als mensen menen dat we alles mogen, kunnen en dus ook maar doen. Het is dan ook onze taak als mensheid om onze fouten in te zien en er weer een positieve draai aan te geven.
 

Laten we gewoon klein met kleine stapjes beginnen:
- Afval oprapen als je aan het wandelen bent
- Als je toch aan het wandelen bent met je hond, gebruikt dan bio afbreekbare poepzakjes
- De was op 30 graden wassen ipv 40-60 (1x in de zoveel tijd bijvoorbeeld handdoeken wel op 60 wassen dat is beter voor de machine)
- Een aantal stenen/klinkers uit je tuin halen en plant(en) ervoor in de plaats zetten
- afval scheiden (je zwarte container is dan niet meer zo snel vol en dat scheelt ook in de portemonnee) 
- Koop producten zonder (micro) plastic (download de beat the microbead app als je wilt weten in welke producten microplastic zit)
- vervang je wattenschijfjes door herbruikbare varianten deze kunnen gewoon in de was (ook wattenstaafjes kun je zonder plastic krijgen)
- Ga eens met de fiets of het openbaar vervoer naar je werk
- Douche korter dan dat je normaal doet
- Zet de kraan uit als je je tanden poetst
- Doe de lampen uit in de ruimtes waar je toch niet bent
- Eet minder vlees 
- Spit je tuin om (zo kan het water beter de grond in)

Het is gewoon belangrijk dat we bezig zijn met onze planeet. Ons thuis!
Kijk hoe mooi alles om ons heen is en wat het weer kan worden.
Leer de kinderen en je familie en vrienden wat je precies kan doen. 
Binnen mijn familie helpt het altijd om het over geld te hebben, als ik ze iets kan laten zien wat en goed voor het milieu is en ook nog eens geld bespaart dan gaan ze dat zeker doen. (een win win)

Ik ga van het weekend de tuin omspitten en natuurlijk weer wandelen met de hond en het afval wat ik tegenkom, dat die ik fijn in de dichtstbijzijnde prullenbak. 

© 2008 - 2023 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel