De zon schijnt, de lucht is blauw.

Vorige Artikel 3 van 16 Volgende

Het lijkt erop dat de zon de komende dagen nog wel even goed zal gaan schijnen. Dat wil zeggen dat we met Pasen misschien wel buiten kunnen brunchen, de tuintjes weer op orde worden gemaakt en dat we onze huid weer moeten gaan beschermen!

Er zijn een heleboel vragen die opkomen bij het kopen van de juiste zonnebrandcrème.

- Welke SPF heb ik nodig?
- Is deze waterbestendig?
- Waarom zou ik een biologische zonnebrandcrème kopen?
- Wordt ik van deze crème wit?

Laten we gewoon het rijtje even afwerken.

Welke SPF zonnebrandcrème heb ik nodig?
Dit ligt geheel aan je huidtype en hoe sterk de kracht van de zon die dag is. Wel wordt er geadviseerd om ieder 2 uur te smeren voor een optimale bescherming! In de bijlage van deze mail vind je een schema van het KWF zij hebben een hele mooie folder waar de goed de huidtypes op kan zien. Twijfel je over je huidtype, kies dan altijd voor een SPF 30 of meer dan weet je zeker dat je goed beschermt bent. Heb je een lichte huid en is het ene dag met veel (sterke) zon kies dan voor deze dagen een SPF 50.
Voor een kinderhuidje kies je altijd SPF 50 of SPF 50+ 

Fabel: Ik wordt niet bruin als ik SPF 50 smeer!

Is deze zonnebrandcrème waterbestendig?
Veel merken vermelden dit op de verpakking, staat het er niet op dan kun je er vanuit gaan dat deze niet waterbestendig is.
Breng altijd na het zwemmen opnieuw zonnebrandcrème aan, ook als deze waterbestendig is! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de SPF wegzakt naar mate we in het water zijn en de regelgeving is daar niet heel strikt in. 

Waarom zou ik een biologische zonnebrandcrème kopen?
Biologische zonnebrandcrème werkt namelijk veel sneller, bevat geen microplastic en is beter voor het milieu. Omdat biologische zonnebrand werkt met minerale filters werkt deze direct na het aanbrengen van de crème. 

Wordt ik van deze crème wit?
Er zijn verschillende biologische zonnebrandcrèmes op de markt waar je een witte waas van krijgt. Dit komt omdat de minerale filters op de huid blijven liggen. Wij proberen iedere jaar de juiste zonnebrand merken te kiezen die dit niet hebben! Dit jaar hebben we Speick Naturcosmetiks. Een Duits bedrijf wat verder nadenkt over hun zonnebrandcrème dan alleen de gevraagde bescherming. Er zit suikerbiet extract in om de huid te hydrateren, granaatappel en rietextract hebben een kalmerende werking op de huid. Je kunt ze op je gezicht en lichaam gebruiken en laat geen witte waas na.

Natuurlijk moet je dan niet te veel smeren, anders wordt je wel wat aan de witte kant.

Hopelijk heb ik je vragen over zonnebrandcrème kunnen beantwoorden.
Zo niet , loop gerust eens binnen of antwoord op deze mail. Dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

Ps. Wist je dat als je schaduw korter is dan de lengte van je lichaam. De zon sterk genoeg is om in je lichaam Vitamine D aan te gaan maken!

© 2008 - 2023 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel