Baat het niet dan...

Vorige Artikel 6 van 16 Volgende

Er komt wel eens een klant binnen die naar onze rekken voedingssupplementen kijkt en zegt "Jij zal wel alles gebruiken wat je hebt staan, dat is toch gezond"
Of "Baat het niet dan schaad het niet"

Om met de eerste vraag te beginnen: "Nee, ik gebruik niet alles wat bij ons in het rek staat. Ik zou nog geen voeding meer binnenkrijgen als ik zoveel tabletten moest gaan gebruiken. Daarbij zijn overdoseringen dan ook wel echt een dingetje. Plus heel veel supplementen zijn niet echt voor mij bedoeld, zoals een testosteron support of een tablet voor de prostaat."
Uitspraak nummer 2 krijg ik de kriebels van. Iedere keer als iemand mij dit zegt, doet het me diep van binnen pijn. Wie heeft deze zin ooit op de markt gebracht. Het klopt niet en het is zelfs gevaarlijk om hier maar van uit te gaan.

Tip nummer 1 van deze nieuwsbrief: Vraag altijd om advies als je voedingssupplementen wilt gaan gebruiken! Stel de vragen die je belangrijk vindt en geef altijd eerlijk antwoord als jou een vraag gesteld wordt. Wil je niet midden in de winkel een antwoord geven, vraag even of de persoon mee wilt lopen naar een rustiger plekje. 

Baat het niet dan schaad het niet...
Een zin die wekelijks terug lijkt te keren en mij ook nog wel eens nachtmerries bezorgt. 

Een heel goed voorbeeld is Sint Janskruid. 
Prachtige plant, met een mooie werking en een hele grote MAAR.
Sint Janskruid wordt ingezet bij verschillende klachten die veelal te maken hebben met onze psyche, het verbeterd onze stemming en geeft rust.
MAAR, het mag dus bij heel veel medicijnen niet gebruikt worden. 
Antidepressiva, de anticonceptie pil, antistollingsmedicijnen, hartmedicatie, middelen die worden ingezet bij epilepsie enz...
Het zijn er zoveel dat wij het eigenlijk al afraden om dit kruid te gaan gebruiken bij alle medicijnen. Better safe than sorry!

In eerste instantie zul je dus niks merken aan je lichaam, behalve misschien dat je inderdaad wat rustiger bent en je gemoedstoestand wat beter wordt, na een aantal weken ga je naar de huisarts en die zegt dat je bloeddruk weer omhoog is gegaan. Je krijgt zwaardere medicijnen omdat deze echt omlaag moet. Zo begint het balletje te rollen en komt uiteindelijk je gezondheid in de knoop. 

image.png
Zo kan ik vele voorbeelden blijven noemen maar dan wordt de nieuwsbrief een lange ellende van teksten. 

Heb jij nu vragen over de voedingssupplementen in combinatie met je medicijnen. Reageer dan gewoon even op deze mail en ik ga het voor je uitzoeken. Wees eerlijk en schrijf alles op wat je gebruikt dan alleen kan ik het juiste advies geven. 

Andersom kan natuurlijk ook.
Er zijn namelijk voedingssupplementen die elkaar versterken.
Vitamine D bijvoorbeeld moet in ons lichaam worden omgezet voordat het goed opneembaar is. 
Magnesium is betrokken bij alle omzettingen van vitamine D.

Nu heeft magnesium meer dan 300 functies in ons lichaam, krijgen we niet genoeg binnen via onze voeding, dan moet het lichaam keuzes gaan maken waar hij de magnesium voor wilt gaan gebruiken. 
Een periode van stress heeft heel veel invloed op onze magnesium, gebruik daarom tijdens periodes van stress een goed magnesium supplement. Zo wordt je vitamine D beter opgenomen en zal het je helpen wat meer rust te krijgen.

Zo zie je maar dat alles met elkaar in verband staat. 
1 schakel is genoeg om het ritme te verstoren. 
Heb ritme, heb rust

© 2008 - 2023 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel