Geen koolhydraten voor mij!

Vorige Artikel 8 van 16 Volgende

Hallo,

 

Hoe vaak wij klanten binnen krijgen die 0 suiker en 0 koolhydraten willen eten.
Dat is vergif, dat is slecht, nee dan wordt ik dik!

Koolhydraten en suikers staan zo slecht in het daglicht, ik wil ze vandaag gewoon even in het zonnetje zetten, ook wijs ik je op het feit dat het niet zo eenvoudig is als je denkt. En dat je stiekem toch echt wel suiker eet en nodig hebt.

slashio-photography-XxWxPGXwDU0-unsplash.jpg
Koolhydraten zijn de brandstof van ons lichaam. Het klopt wel dat we in de laatste jaren gewoon teveel koolhydraten zijn gaan eten. We moeten weer terug naar het voedingspatroon wat bij ons past. Puur en eerlijk eten zonder rare fratsen. Heb jij het ook eens meegemaakt dat je een potje vastpakt en de ingrediënten aan het lezen bent en denkt.... wat is dat nu weer? Iedereen weet wat een appel, komkommer of een banaan is. Maar woorden zoals aspartaam, patentblauw, mono natrium glutamaat of methyl-p-hydroxybenzoaat zijn toch bij bijna niemand bekend. Weet jij dan wat je eet.... Ik niet!


Ons oerdieet bestaat uit, groente, fruit, granen en af en toe wat vlees en vis.
Niet te vaak want we moesten er hard voor werken om het te vangen. 
Zoals je kan zien aten we vroeger dus ook koolhydraten, toen bestond er nog een koolhydraatarme pasta of rijst gemaakt van een wortel uit een ver weg land. Broccolirijst of courgette spaghetti zijn goede alternatieven als je dan toch met pasta wilt koken. Of doe iets minder op je bord... een optie toch.
Ik ben geen diëtist maar ik weet dat de basis goed moet zijn.
Koolhydraten zijn niet slecht, de hoeveelheid die we consumeren is slecht en de producten die we eten zijn misschien niet goed.

Mensen die tegen mij zeggen ik eet helemaal geen suiker, vervolgens met een pot honing aan de toonbank staan, specificeer het iets beter. 
We krijgen vaak klanten die zeggen dat ze geen suiker meer mogen en niks meer kunnen eten. Dat klopt! Vraag altijd aan je therapeut of arts welke suiker ze bedoelen. Want in een appel, tomaat, rode biet etc zit ook suiker. In de vorm van koolhydraten. Als ze dan zeggen toegevoegd suiker dan weet je dat je van de koekjes, snoepjes moet afblijven en op je producten die je koopt even moet kijken of daar suiker in zit. 
Kijk dan niet in de tabel! Ga lezen in de ingrediëntenlijst. Hier staan de toegevoegde suikers. 

mae-mu-Mqb0YDRNr7k-unsplash.jpg
Een hele pleidooi ik weet het.
Maar sinds ik zelf ben gestopt met het eten van toegevoegde suikers voel ik me zo goed in mijn vel 😁. Ik probeer zo veel mogelijk te eten hoe de natuur het bedoeld heeft. Lekker veel groente en fruit, rijst en granen met mate en een eitje kan er ook altijd wel in. Minder vlees en geen zuivel (omdat ik niet tegen zuivel kan) 
Probeer het eens een week, geen koolhydraten tellen, lekker eten en gewicht verlies je dan ook!

© 2008 - 2023 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel