Weltrusten

Vorige Artikel 10 van 16 Volgende

Je draai niet kunnen vinden, heb ik de deur wel op slot gedaan, staat de wekker wel aan even checken, wat hoor ik, zucht alweer een uur gezien op de klok. 
Herken je dit?

Veel mensen klagen tegenwoordig over een slechte nachtrust. Het is bijna niet voor te stellen dat er mensen zijn die goed slapen. 
De grootste 3 oorzaken die wij horen, dat men niet kan slapen zijn:

- Ik slaap niet in 
- Ik lig te piekeren
- Stress

Die eerste komt vaak voor bij een jetlag, je biologische klok is even van de wap. Melatonine kan hier uitkomst in bieden. Of herstel je biologische klok op de natuurlijke manier!
Geen blauw licht meer 2 uur voor je gaat slapen. (ga natuurlijk niet te laat naar bed, zorg dat je 7-8 uur slaap hebt) Slaap met de gordijnen/rolluiken open. Zo wordt je wakker van de eerst zonnestralen en krijgt je lichaam zijn oude ritme weer terug.

Piekeren, ja heel herkenbaar.
In het begin van de coronaperiode lagen veel mensen te piekeren 's nachts. Kan ik mijn baan wel behouden, hoe moet het met mijn eigen zaak etc.
Tot afgelopen week wist ik niet helemaal hoe ik dat voor elkaar kreeg om hierin iets te adviseren. Vaak werd er magnesium ingezet en dat hielp wel iets, een combinatie met de bachbloesem nr 39 nacht of de white chestnut was voor vele ook nog een goed redmiddel. Maar hoe komt het toch dat we het ene moment zoveel piekeren en de volgende nacht weer zo goed kunnen slapen?
Het heeft alles te maken met stress...
Als we stress hebben maken we adrenaline aan, vanuit oudsher is dat omdat we niet opgegeten willen worden door die tijger die naast ons bed staat. We maken ons klaar om te vechten of te vluchten. Daar hebben we adrenaline voor nodig, je spieren maken zich klaar en je spijsvertering gaat op een laag pitje. Een hele normale reactie, als er daadwerkelijk ook een tijger staat...
image.png
Die adrenaline blijft hoog, ook als jij besloten hebt dat het bedtijd is. Nu dat we weten waarom we wakker blijven is de oplossing zeer eenvoudig.
We hebben vitamine en mineralen nodig om melatonine aan te maken. Maar helaas pindakaas dat zijn dezelfde vitamine en mineralen die we nodig hebben om adrenaline aan te maken. Het lichaam zet het vluchten/vechten van die tijger altijd op de eerste plaats. Dus al die kostbare vitamine en mineralen gaan naar de adrenaline kant heen en er blijft niets of weinig over voor de melatonine. 
Wil je dus een goede nachtrust zonder het gepieker, dan moeten deze vitamine en mineralen worden aangevuld. Om onze NMDA receptor uit te zetten (ik noem deze ook wel het piekerknopje)

Het gaat om deze belangrijke stoffen:
- Magnesium
- B6
- B12 
- Foliumzuur

In een goed slaapsupplement vind je deze zeker terug.
Zoals bijvoorbeeld de Slaap balans van New Care. Deze zorgt zowel voor goed inslapen maar ook voor goed doorslapen en minder tot geen last meer van dat irritante gepieker!

image.png
Ik zou zeggen, kom eens binnen voor advies.
Met deze nieuwe kennis die we verkregen hebben kunnen we je helpen die stemmetjes in je hoofd de mond te snoeren zodat jij lekker kan genieten van je nachtrust.

Slaap lekker!

© 2008 - 2023 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel