Carnavallen

Vorige Artikel 11 van 16 Volgende

Ja Het mag dit jaar eindelijk weer! Carnaval, Vasteloavendj!
Vele zullen helemaal uit hun dak gaan en hebben de tijd van hun leven...
Tot de volgende ochtend en de dag dat ze weer moeten gaan werken.
Tsjah, carnaval is heel gezellig maar wel een aanslag op je lichaam.

- Veel alcohol
- Weinig en meestal vet eten
- Van kroeg naar kroeg lopen/fietsen 
- Veel op je benen staan
- Al je lievelingsliedjes van deze tijd van het jaar mee schreeuwen

image.png

Ik ben de laatste die zegt dat je geen plezier mag gaan maken, maar zorg wel achteraf even goed voor je lichaam, dat heeft ie wel nodig nadat ie jou door deze dagen heeft getrokken. De meeste mensen zijn niet ziek tijdens de carnaval, dat komt erna.
Die kater die is 's morgens wel al aanwezig, goedemorgen!

image.png

Wat kun je nu doen om je lichaam de juiste zorg te geven, dat je na het carnavallen gewoon weer kunt werken en hoe blijft die kater buiten de deur?

Tip 1
Tijdens het drinken wil je niet op een wortel staan te knagen. Dus deze dagen leef je en eet je lekkere vette friet of kebab of waar je hoofd ook naar staat. 

Voedingsstoffen krijg je met deze voeding echt niet binnen. Ja, ik weet dat op een broodje kebab ook groente zitten. Maar dat ene blaadje sla en dat plakje tomaat gaan je niet redden deze dagen. Ook al slik je normaal geen multi vitamine, dan is dat nu wel even verstandig. Zeker om te voorkomen dat je ziek bent op de dagen dat je weer mag gaan werken. Koop gewoon een klein potje van 30 stuks als je niet standaard een multi wilt blijven slikken. Zo blijft je weerstand wat hoger. 
image.png

Tip 2
Wees lief voor je lever! Hij draait overuren om al die alcohol weg te kunnen werken. Ik wil je zeggen eet bittere producten zoals, rucola, witlof en artisjok maar als ik zoiets voor je neus zet wordt je denk ik niet zo blij als de rest heerlijk aan de vette hap zit. Pak aub geen paracetamol voor het slapengaan!!! 

image.png Deze geeft je lever alleen maar meer werk. 
Pak ipv een paracetamol een goede leverreiniger, denk aan artisjok of mariadistel capsules. Deze reinigen je lever terwijl je slaapt. 
image.png
De artisjok zal ook helpen met het verteren van al dat vet uit je vette hap 😉.

Tip 3
Water is je nieuwe beste vriend! Een kater ontstaat door een combinatie van slecht slapen, veel alcohol en weinig vocht. 
Nu denk jij maar ik heb juist heel veel gedronken afgelopen avond/nacht. 
Ja dat klopt, maar alcohol onttrekt ook vocht. Ja helaas pindakaas dat vele plassen gisteravond is doordat er veel vocht wordt onttrokken en je lichaam heel graag al die afvalstoffen/alcohol uit je lichaam wilt hebben. 
Drink dus voldoende water, tussen de glaasjes bier door als je naar huis gaat en voor het slapengaan. Ga ook lekker 's morgens water drinken ipv je koffie. Dit doet je veel meer dan die cafeïne die je naar binnen wilt gooien.

Kijk maar eens naar Italië, Frankrijk enz. Een glas wijn gaat daar heel goed gepaard met een glas water. Ook koffie drinken ze vaak met een glaasje water ernaast. Om te voorkomen dat je te weinig vocht aan het einde van de dag binnen hebt.

image.png

We hopen dat je met deze tips iets meer gezondheid uit je carnaval kunt halen. 
Maar het voornaamste is natuurlijk plezier maken.

© 2008 - 2023 Het Natuurhoekje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel